Home Bike Board Music Graffiti Lifestyle
Uprising 2012- Dancehall stage
15.8.2012     |     halliday Sekcia: Music / Novinky

Uprising 2012- Dancehall stage


Pocet zobrazeni: 592

Sviatok všetkých slovenských reggae nadšencov sa neodvratne blíži. Cez našu redakciu by sme vám radi poskytli viac informácií o jednotlivých stage´s Uprising festivalu, ktorý sa uskutoční 24.8.- 25.8. 2012 na Zlatých Pieskoch v Bratislave.
Začneme „tradične od stredu“, priblížime vám dancehallovo-hip-hopový stage. Okrem množstva sound systémov a DJs (Irie sound, Million Vibes, Damalistik, Ghetto Youths sound, Respect Vibration, Wicked sound,... ), bude tento stan nabitý veľkými hviezdami.

Piatok (24.8.2012):
Zo zahraničnej kuchyne nesmieme v piatok obísť Deadly Huntu, ktorý vystupoval vo viacerých Slovenských mestách (aj v Čadci) a nepoznáme nikoho, kto by nechrlil pozitívne ohlasy. Z ruských „stepí“ priletí ragga MC Steppa Style, jeden z prvých umelcov z danej krajiny, ktorý poznamenal aj európsku scénu na viacerých spoluprácach (Solo Banton, Nappy Pac,..). Hip-hopovým headlinerom piatkového dancehall stage je bezpochyby Indy & Wich feat. LA4, čo poteší určite nie len nadšencov kvalitného rapu. Nevieme, čo môžeme čakať od hostí z Indie Reggae Rajahs, ale nechať si ich utiecť, by bola asi škoda.

Sobota (25.8.2012):
Zo slovenskej scény si vypočujeme napr. Distanc, Superior, N3O, Ryhha, Jr.Smile, Loopata Makay, Haf & Beyuz. Kam sa asi posunula naša scéna?
Britskú časť budú reprezentovať YT a Bongo Chilli (Peppery). Mali sme možnosť vidieť YTho a Pepperyho na Uprisingu v minulosti a bezpochyby sú headlinermi večera, ktorí dokážu konkurovať aj main satage. Na Uprising príde YT odprezentovať svoj nový album Revolution Time. Ďalšou osobnosťou sobotného večera je Cali P, jeho pôvod je prinajmenšom zaujímavý ako jeho samotné vystúpenie (matka Švajčiarka a otec z Guadelupe). Nie jedno publikum si žiadalo opätovný návrat na stage po koncerte, takže.... . Samozrejme nesmie chýbať ani reprezentant z Jamajky, sme radi, že ním bude Ras Zacharri. Je viacero umelcov, ktorých sme nespomenuli, ale verte, že každý jeden, ktorý na Uprisingu vystúpi, stojí za to!!!!!!
V piatok aj v sobotu sa bude konať na stage dancehall workshop, ktorý predvedie Aron Mitu. Tanečky budú!!!!

Veríme, že sme vás aspoň trochu presvedčili, že sa vám bude ťažko pendlovať k iným stage, ktoré stoja taktiež za zmienku, ale to nabudúce.

Lístky na Uprising (okrem známych predajných miest) si môžete zakúpiť aj v Zion clube (Čadca) v hodnote 30 €.

Videa:








loader