Home Bike Board Music Graffiti Lifestyle
Fotoreport: STREET CHILL - SKATEBOARDING!
22.9.2011     |     joSko_swr Sekcia: Board / Rozhovory

Fotoreport: STREET CHILL - SKATEBOARDING!


Pocet zobrazeni: 2879

Konečne sa dostávam k téme, sediac niekde ďaleko na širokej posteli. Ďaleko od všetkého, čo sa na STREET CHILLe udialo, presne tak ako som chcel. Pekne odležané v hlave, ako staré vínko v pivnici. Najradšej by som sa modlil, aby pomaly vyrastali mladí novinári ako huby po daždi a mohli za mňa písať report, ale to môžem len snívať.

Veľa sa zmenilo, mnohé možnosti sa nám otvorili a my sme sa ich v rámci možností snažili využiť. Sprvu hnusné počasie vystriedalo to znesiteľnejšie, otázniky vystriedali odpovede, a ľudia sa naplnili pohodou a kľudom(zo mňa stresy opadli až na áfterke).
Umelcov, jazdcov a ľudí okolo sa zišlo neúrekom a tí schopnejší rozbehli divadlo, ktoré stálo za to. Na streete aj v rampe padali triky nad ktorými sa dali lámať dosky a ukončovať kariéra. Kto bol tak videl a nadchýňal sa, kto nevidel tak uvidí na fotkách a videu. Každý si Street Chill užil trošku inak. Jedni jazdili o dušu, druhí len tak shredili pomedzi prekážky a niektorí iba shredili. Každopádne hudba hrala, pivko sa čapovalo a súťaže postupne odsýpali. Finálové jazdy sa šli vo dvojiciach formou jamu. Prvá dvojica Braňo Moravčík a Julo Petrík jazdili triky vo veľkom speede, dávali si triky v lajne, ale predsa len Braňo dal snáď všetko čo si zaumienil, skoro nekazil a tak ho jeho jazda vyniesla až na pomyseľný Olymp.
Feebly, smithy nosegrindy v štýle a v rýchlosti switch neswitch. Ďalšou dvojicou boli chalani z úplne iného súdka, tričká po kolená, čierný štýl, no triky taktiež na vysokej úrovni. Michal Majerko a Lukáš Kotrík všetko mega pop. Michal dával blunty jedna radosť, všetko v štýle. Ďalší v poradí, Michal “Smrťák” Horečný a Peter Mercel, dali naháňačku, ktorú fakt stálo za to vidieť na vlastné oči. Peťo si dával olliečka cez boxy po dĺžke, inward heel do fajvo, Smrťák zabíjal triky ako na bežiacom páse, a tak porota mala mať prečo vrásky na čelách z toho, ako zostaviť konečné poradie. Po street conteste sa začal contest minirampový. Vo finále sa stretli Lukáš Bieleš, Michal Horečný, Lukáš Priečko, Michal Majerko, Filip Slivka a Braňo Moravčík. Občas sa zdalo, že rampa sa pod náporom trikov rozpadne. Disastery, blunty sem tam nejaký oldschool trik. Samozrejme držky nechýbali. Peklo ako sa patrí, a rozhodcovia mali znova starosti s poradím. Ale víťaz bol pritom jasný, flipy do rockenroll, rýchlosť a štýl museli na piedestál nakoniec zákonite vyniesť Braňa Moravčíka.
Po conteste sa vyhlásil best trick, ktorý zabil, asi ako všetko, Braňo Moravčík. Doubleflip do bluntu som videl prvý krát, sánka padla veľmi nízko.
Best trick na streete patril Peťovi Mercelovi, ktorý najskôr naložil inward heel do noseslidu, čo bolo však ešte "nič" oproti tomu do čoho sa až v samom závere hecol, inward heel do tailslidu bigspin out, vec ktorú si spätne už len ťažko predstavujem. Víťazi newspirit.sk Best tricku boli teda jasní. Vyhlásili sa i ostatní víťazi contestov, odovzdali sa všetky ceny, prizemoney a mohlo sa isť na párty, kde sa bavilo až do rána.

Kysucká scéna sa stále posúva a mohli sme vidieť veľa mladých, nádejných lokálov, ktorí sa vôbec nehanbili, jazdili a naberali cenné skúsenosti. Snáď ich skateboarding, ktorý videli namotivuje a dá im chuť do jazdenia.
Ďakovanie všetkým čo pomohli a zapojili sa by bolo zbytočné, lebo je Vás príliš veľa a nebyť úsilia a podpory nič by sa neudialo. Jedno veľké ĎAKUJEME!

VÝSLEDKY:
Street Contest:
1. Braňo Moravčík
2. Michal Horečný
3. Peter Mercel

Miniramp Contest:
1. Braňo Moravčík
2. Lukáš Priečko
3. Filip Slivka

Newspirit.sk Best Trick:
Rampa: Braňo Moravčík- Doubleflip to blunt
Street: Peter Mercel- Inwardheel to tailslide bigspin out

TEXT: Dexťo
FOTO: Rudy, Glamour studio

loader