Home Bike Board Music Graffiti Lifestyle
Rozhovor so skupinou SEVER ZEME!
11.10.2009     |     joSko_swr Sekcia: Music / Rozhovory

Rozhovor so skupinou SEVER ZEME!


Pocet zobrazeni: 2586

Prešiel už nejaký čas odkedy majú chalani vonku svoje SEVER ZEME EP, a tak som sa rozhodol, že týchto troch "prejterov" vyspovedám! Pýtal som sa na ich históriu, aktuálnu tvorbu, ale aj štúdium "De la Prejt" či koniec hiphop boomu. Otázok bolo naozaj viac než dosť, tak si to vychutnaj..

1/ Zdravím chalani, zdravím..tak na začiatok to klasické predstavenie, ktoré je síce pre lokálnych asi zbytočné, ale predsa len pre cezpoľných..takže kto ste, odkiaľ ste?
SZ: Zdarec, sme SEVER ZEME, skupina z Čadce fungujúca v zložení 2 MCs Soya, Grepo a DJ Thez.

2/ Ako to bolo s Vami na začiatku? Viem, že Thez aj Soya sa venujú hudbe už dlho, Grepo píše texty už tiež nejaký čas, ale ako a kedy ste sa dali dokopy a povedali si, že založíte SZ?
S: Stretol som Grepa raz v Papuči, mal brčkavé vlasy a spýtal sa, že či niečo riešim..(smiech)
G: Soya vyzeral jak starý foter, ale riskol som to. V zime sme začali písať texty, na jar 2007 sme sa dostali do garáže, kde sme skúšali. Časom Soya dovliekol Theza..
T: Čakal som, že to bude nejaký prejt, ale bol som z týchto dvoch prejterov celkom milo prekvapený. Chalani už mali napísané tracky a vybrané instrá, tak sme spolu začali v garáži dávať skúšky. Keď sme sa už ako tak zohrali, zabili sme prvý koncert v Oščadnici. Samotný vznik skupiny je asi od augusta 2008.

3/ Teraz otázka na Soyu, určite veľa ľudí vie, že si predtým fungoval v istej hardcorovej kapele, kde si tuším hral na bicích. Potom si doma nahral demo, kde si rapoval do vlastných beatov. Ako to teda bolo s tou premenou a vôbec tými začiatkami? Fungoval si ako beatmaker, hrával ako DJ a dokonca aj rapoval. Ako je to dnes?
S: Určite som sa nenarodil s platňami a majkom pod pazuchami(smiech). Hrával som v jednej HC kapele na bicie, volala sa Diabolo Amok People, počúval veľa Biohazard RATM a to išlo už dosť do hip hopu. Potom som sa dostal k FruityLoops, dosť mi pomáhal Jahman, lebo som z toho bol kok. Začal som samplovať a spájať to dokopy a keď už boli nejaké podmazy, písal som texty. Nakoniec som si to doma nahral cez mikrofón od skypu, takže si vieš predstaviť tú kvalitu, ale išlo o to, že ma to bavilo. Bavilo ma všetko čo súviselo s hudbou, čiže aj dj-ing. Kúpil som si gramce, nejaké platne, rozložil to v garáži a haluzil sa.
Určite sa nedá robiť všetko naraz, takže som gramce predal a venujem sa už len podmazom a textom.

4/ Podobná otázka na Theza. O tebe viem, že si hudbu začal robiť tuším niekedy v rokoch 2004-2005? Dokonca si sa niekedy v tej dobe venoval aj graffiti a maľoval za dnes už neexistujúcu Segment crew z KNM. Zhruba v tej dobe sme rozbehli aj tento portál, organizovali prvé hiphop party v Čadci, bol boom.. Odvtedy si však už spolupracoval a pomohol veľa MCs, vydal „Nerieš to! mixtape“, podieľal sa na ďalších. Ako sa na to všetko dnes spätne pozeráš? Zmenil by si niečo zásadné, či už na tejpe, alebo celkovo svojej histórii?
T: Aj som jazdil na skejte do piče (smiech)(pozn. redaktora: a vôbec ti to nešlo..(smiech)). Začal som robiť hudbicu ešte na strednej asi v roku 2003, vo vyjebanom Hiphop Ejayi. Vtedy nebol net, nič, nepoznal som nikoho, kto by o tom niečo vedel. Potom som sa nato vyjebal, lebo to nikam neviedlo, keďže to malo ten úplne klasický sound, ktorý sa mi nepáčil. Neskôr som sa dostal k Reasnu a môj prvý pocit bol, že čumím na mimozemskú loď (smiech), tak som sa na to tiež vyjebal. Až potom v Ostrave na škole som sa k tomu vrátil a začal robiť prvé instrá. A pomaly prichádzal na techniku ako sa má robiť hiphopový podklad, ako samplovať, ako to lepiť dokopy, a tak vznikali prvé beaty. Oslovili ma vtedy chalani z Kysuce, PaM, ktorým som dal prvé hudby a keď som do nich počul narapovaný track, bola to ďalšia nová skúsenosť. Potom som na sebe začal makať viac, robiť viac instier, ktoré už mali nejakú tú podobu a asi od roku 2005 som sa nahaluzil na DJing, ktorý ma veľmi zaujal. Tak som si požičal od kamoša prachy, ktoré som ešte dodnes všetky nevrátil(smiech) a kúpil prvý gramec, šuštiaci mix a nejaké platne. Vtedy prišli aj prvé akcie, kde som sa začal prezentovať, postupne som masívne kupoval dosky, začal viac hrať, organizovať akcie. A tak som sa stal až tým, čo som dnes.
Na prelome rokov 2007/2008 som mal víziu spraviť vlastný projekt, s vlastnými hudbami, vlastnými hosťami. A to bol vlastne „Nerieš to! Mixtape“. Keď sa spätne na to pozerám určite by som veľa veci zmenil, ale to máš tak vždy. Bola to moja prvá skúsenosť v tomto smere, veľa veci som sa naučil, a tie mi neskôr pomohli.

5/ A do tretice otázka na Grepa. Pokiaľ ma pamäť neklame, prvé texty si začal písať niekedy v rokoch 2005-2006. Taktiež sa venoval graffiti, Soya už mal vtedy vonku svoje demo..ako to na teba vplývalo? Bol to pre teba taký ten spúšťač, kedy si si povedal, že práve rap je ta pravá cesta? Ako si tie svoje začiatky pamätáš ty?
G: Čo sa týka textov, je ťažko povedať, kedy som s nimi začal, lebo už keď som bol malý kokot a počúval punk, tak som si písal punkové texty, ska texty, básničky a podobné pičoviny. Čo sa čisto hiphopu týka, tak je pravda, že sprvu som sa venoval graffiti, k nim ma doviedol blázon Doer, kto pozná vie..pozdravujem..Maľoval som sem-tam a nejako som to neriešil. Prvýkrát som rap počul, to si presne pamätám v Papuči, to je taký náš lokálny klub(smiech) a bola to „Noc je půlka dne“. Čiže predtým NS a tieto veci som absolútne nemal poňatie, že existujú. A páčilo sa mi to. Všetko to bolo cez strednú, priamo na škole som spoznal týpka menom Róbert K., ktorý ma na to namotal nejakým spôsobom a začali sme spolu freestylovať kedykoľvek sa len dalo. Medzičasom vydal Soya to svoje domaco-izbové demo, a celkom sa mi to páčilo. Odkedy som si začal nahrávať svoje prvé tracky na mobil som hľadal niekoho s kým by som sa mohol dať dokopy no a keď som počul Soyu, šiel som za ním a odvtedy to spolu váľame..

6/ No to by bolo čo to k Vašej minulosti a poďme k aktuálnejším témam. Patrí sa uviesť, že za posledný rok ste dali dokopy a rozbehli vlastné štúdio „De la Prejt“. Ako to bolo s jeho vznikom a koho to bol vlastne nápad? Počítali ste niekedy koľko ste do toho vrazili?
SZ: Keďže už sme sa začali formovať a častejšie hrávať, hľadali sme nejaké miesto, kde by sme mohli byť viac spolu. V Soyovej garáži bola už zima, veľa potkanov, čo nám žrali káble a jebnutý pes(smiech). Našli sme vhodný priestor na to, kde by sme mohli neobmedzene a nerušene tráviť voľný čas.. normálne jak v škôlke chápeš (smiech). Celé to vzniklo nejako spontánne, brali sme to skôr ako skúšobňu, nie štúdio, kde si môžme realizovať naše jebnuté mozgy. Postupne sme dokupovali novú techniku, až sa to dostalo do bodu, kedy to bolo už kvázi na takej úrovni, že sa na tom dalo aj niečo robiť a boli sme s tým ako tak spokojný.
Čo sa týka love, je jedno koľko sme do toho vrazili, lebo či to bolo veľa alebo málo, je to pre nás aj tak veľmi cenné.

7/ Viem, že budovu kde sídli „De la Prejt“ nedávno vykradli. Ako štúdio, nezmizlo nič?
SZ: V pohode, mali sme veľké šťastie, boli to nejakí vyjebaní bezďáci, čo šli po peňázoch, lebo techniku by nevedeli predať (smiech). Vtlačili sa tam cez hajzlové okienko, cez ktoré sa technika aj tak vyniesť nedala. Bola to ale ďalšia skúsenosť, z ktorej sme si zobrali ponaučenie a teraz už to máme zabezpečené.

8/ Spoločne ste najprv spravili demo „Soya-Grepo, Sme vonku“. Ako to bolo s jeho vznikom? Predpokladám, že by ste toho na ňom dnes už veľa zmenili, ale aj tak. Ste s ním spokojní a stojíte si za nim aj dnes?
G: Čo sa týka dema, keďže vzniklo v priebehu 3/4 roka, bolo to všetko spontánne, ale každopádne aj v tomto čase môžem s kľudným svedomím povedať, že si za nim stojím. Jasné, že teraz by som veľa veci spravil inak, ale to je vývoj.
S: Platí čo zajebal Grepo, s tým, že určite by som na tom zmenil veľa vecí. Bolo to robené hlavne kvôli tomu aby sme dokázali, že sa to dá robiť aj tu. A hlavne to bolo robené pre ľudí odtiaľto. Pre našich ľudí proste.. išlo to čisto z nás. Vieš ako, najebaný vyšukáš nejakú pičku, za týždeň ti povie, že je tehotná a potom si trháš vlasy čo si urobil, ale práve v tu chvíľu keď si ju dával si bol spokojný chápeš(smiech).
T: Ja som kukal spoza záclony, že kto to vyhrá (smiech).
S: Ale myslím si, že sme porodili šťastne a som spokojný (smiech).

9/ Vašim posledným počinom je demo EP „Sever Zeme“. Predpokladám, že sa nahrávalo v „De la Prejte“. A kto sa postaral o zbytok? Mix, master, výroba a ten temný cover? Épečko bolo taktiež v predaji, koľko kusov ste dali vyrobiť a koľko ste predali? A ako sa dnes na tento počin už trošku s odstupom času pozeráte?
SZ: Nahrávalo sa v De la Prejte v úplnej pohodičke, mix master sme zverili týpkovi z Vrútok, od ktorého sme očakávali celkom dobre výsledky, keďže nám už predtým robil zvuk na deme, a mal aj veľa skúseností s inými žánrami. Verili sme mu, ale nakoniec to dopadlo tak ako to dopadlo. Naťahovalo sa to brutálne s časom aj lovami a s výsledným zvukom sme aj tak neboli spokojní. Ale už to proste muselo ísť von.. Ďalšia skúsenosť.. Dali sme vyrobiť pár kusov pre fanúšikov odtiaľto z úplne posledných lovov a z biedy nás to nevytrhlo, čo sme ani nečakali. Čo sa týka coveru, robil ho Thez v depresívnych stavoch doma (smiech). Takže sme si vlastne všetko okrem zvuku spravili svojpomocne. S odstupom času, sme až na ten zvuk spokojní.

10/ Nedá mi však neuviesť, že okrem Čadcafestu, kde Vám publikum vytvorilo fantastickú atmosféru a kde sa EP aj krstilo, som nezachytil žiadne Vaše koncerty. Prečo?
SZ: Sami nevieme, ale v rámci severného Slovenska je veľmi málo možností prezentovať sa. A sme stále len lokálna kapela. Myslíme si, že je veľa skupín ako sme my, že sú stále skoro na rovnakom bode. Ideme proste na to pomaly a netlačíme sa nasilu. Radšej mať menej fanúšikov, ktorým sa skutočne páči naša hudba ako masy, ktoré sú fake!

11/ No s hiphopom celkovo je to dnes naozaj nemastné neslané. Ako sa na to pozeráte Vy? Myslite, že ten boom, ktorý bol pred pár rokmi už naozaj nenávratne pominul? Alebo terajšie obdobie je len ďalší vývojový stupeň?
T: Ja to vnímam tak, že keď bol boom, bolo to cele dosť o peňázoch. Vieš, bolo viac sponzorov, viac akcií, veľa ľudí dostalo priestor.. Neskôr to upadalo, keďže kapely si brali čoraz väčšie love, a to bolo pre menšie akcie neúnosné. Tá laťka, ktorá sa nasadila, sa nedala udržať večne, a tým pádom to upadlo a v dnešnej dobe je rap už na úplne inom leveli. Myslím, že dnes je už ťažšie preraziť aj s dobrým materiálom.
G: Vývoj je buď dobrý alebo napiču, každopádne je stále. Čo sa týka hiphopu, vôbec neriešim, či tu boom bol alebo pominul. Tí, ktorí sú skutoční, robia kvalitu aj po desiatich rokoch a to mi stačí.
S: Ja si myslím, že boom je iba filer, rozumieš.. Po ktorom tí ľudia, ktorí sa tomu venujú fakt že naplno, prežijú..

12/ Na spomínanom EP teda máte spolu 9 trackov + intro, outro. Podľa čoho ste si vyberali témy? Šlo to spontánne alebo ste sa to snažili vyvážiť? Taktiež je väčšina trackov nahratých do Soyovych hudieb, Thezovych je iba pár. Riešili ste to nejako, alebo to jednoducho prišlo a ostalo tak?
SZ: Celé épečko bolo spontánne, bol nejaký podmaz tak sa to zajebalo do toho. Chceli sme dať von veci, ktoré nás úprimne žrali. Tie veci, ktoré proste žiješ, preto je to možno také surovšie. My nerobíme rozdiel, či je to podmaz Soyu či Theza, berieme sa ako kapela..ako celok!

13/ V pamäti mám najmä track „Šeci chcú byť najlepší“, ktorým vlastne ukazujete vztýčený prostredník celému zbytku lokálnej rapovej scény, ak sa to tak dá nazvať. A určíte veľa ľudí sa v tom našlo, čo bolo zrejme Vaším plánom. Ako to teda je? Osobne viem o istej nevráživosti medzi Vami a zbytkom, ale pre čitateľov, ako to vnímate Vy? V čom vidíte ten dôvod, prip. chcete k tomu ešte niečo dodať?
S: Ten track nepatril iba domácej scéne, patril všetkým, ktorí chcú byť na vrchole bez toho, aby preto niečo urobili. A práve z tých sa stávajú najväčší hejteri, pretože cítia zo seba neúspech dopiče!
T: Pokiaľ sa v tom texte niekto našiel, tak vie komu patrí..
G: Čo sa tohto tracku týka, viem, že veľa ľudí si myslí, že to je čistý hejt, ale pravda je taká, že naše texty nie sú nenávistné ale chcú poukázať na to čo vnímame a je podľa nás napiču, alebo má ešte priestor na zlepšenie. Takže tak.

14/ V istom Vrbikovom tracku odzneli slova, ktoré sa obúvali do „De la Prejt štúdia“ a tým nepriamo aj do Vás..tuším niečo o „..De La Hejt“ tam bolo. Niektorí ľudia možno čakali Vašu odpoveď na to, riešili ste to teda nejako, či?
G: Vies čo, čo sa rapu týka, ja hovorím, že ho robí veľa ľudí z veľa rôznych dôvodov. Sú tu ľudia, ktorí to robia pre zábavu, ďalší čo to robia pre cash, sú tu ľudia, ktorí to robia pre ľudí z ulice, alebo pre ľudí "normálnych" a sú tu aj ľudia, ktorí to robia preto, že si potrebujú asi niečo dokázať. No a toto je presne ten posledný prípad, ktorý si rieši promo hejtom. Človek ktorý v živote nič nevydal a chce zhadzovať ľudí, ktorí tu pre scénu niečo urobili je pre mňa úplná nula a nemám čo riešiť.
T: Ja som na tej skladbe len pousmial, keďže podľa mňa v nej nie je ani kúsok pravdy a ak to tak vidí Vrbik svojim pohľadom tak nemá ani šajn ako sa veci majú.
S: Máme úplne čisté svedomie, úplnú pohodičku chápeš, no a čo dopiče..čiste svedomie, čo ti poviem.. nepotrebujem to vôbec riešiť, lebo nie je čo riešiť. Teším sa na jeho demo(smiech).

15/ Dobre, vráťme sa teda späť k Vám, čo klip? Chystáte niečo? Osobne si totiž myslím, že natočiť v dnešnej dobe niečo nízkorozpočtové nie je až tak veľký problém a je to teda len o chcení. Fanúšikom by ste tým určite spravili radosť..
SZ: Klip sa plánuje, rozmýšľali sme o tom, máme nejaké nápady, ale uvidíme ako sa to vyvinie.. Veci netreba siliť.

16/ Najbližšie budete vystupovať na akcii „Hudbou k Detským snom 4“ na Rakovej. Tá akcia má na naše pomery nevídané promo, Vy máte však v line upe dosť skorý čas, neprekáža Vám to? Mate naskúšané a zahráte aj dáke nove veci, alebo aspoň remixy?
SZ: Táto akcia je hlavne pre dobrú vec.. Takže je v podstate jedno v ktorý čas hráme, hlavne že sme to podporili a mohli podporovať aj v minulosti. Skúšame stále, budú i nejaké remixy starých aj nových skladieb. Tešíme sa na všetkých ľudí, ktorí prídu podporiť.. podporiť dobrú vec a zabaviť sa.

17/ Teraz možno trosku netradičná otázka, ale máte nejaký, napadá ma len hlúpe ale vystihujúce slovo idol, čiže niekto zo slovenskej alebo svetovej scény koho tvorba Vás fakt berie a rešpektujete ho? Prip. nejaký album ktorý Vám neustále hra v MP3jke či aute a nemáte ho stále dosť?
T: Rešpektujem ľudí a počúvam tú hudbu, z ktorej cítim srdce, odhodlanosť,.. Ten skutočný rap, keď cítim, že to ten interpret neberie len ako biznis, ale je to pre neho proste niečo viac ako len hudba.
G: Niečo ako povedal Thez, je mi v podstate jedno aký štýl hudby to je, podstatné je, či ma to zabíja. Ale z každého sa snažím brať si hlavne to dobré.
S: Na štýle mi nezáleží..sem tam si uletím aj na Nirvane teraz..aj na Biohazarde aj na Sepulture. A nad idolom som sa nikdy nezamýšľal, ale určite mám svojich favoritov. Najväčší zážitok bol pre mňa doposiaľ koncert Cypress Hill!

18/ Ako sa vlastne pozeráte na slovenskú scénu? Ktoré mena sú podľa Vás tie najsilnejšie a kto je len „nafúknutá bublina“? Ste predsa len stále aj poslucháči a tak nejaký názor či rebríček mať musíte..
T: Podľa mňa je tu veľmi veľa kvalitných mien, ktoré proste robia dobrú, kvalitnú hudbu. Ako top mám určite Denu, Čistého, celkovo starý NS, keďže na tom som vyrastal. Je tu podľa mňa veľa dobrých, ale aj napiču mien. Každý si vyberie to svoje.
S: Slovenská scéna je úplne hustá, ale najviac si ulietavam aj tak stále na NS, Drvivej Menšine a určite Kontrafaktu. A bubliny? Myslím si, že bubliny vedia aj samé, že sú bubliny..(smiech)
G: Celá vec je taká, že z rapu na Slovensku sa stala taká vyjebaná hra, v ktorej bol víťaz ten, ktorý prešťal súpera čo najväčšími pičovinami. Naša scéna je skutočne dosť malá na to aby sa medzi jednotlivými interpretmi riešili pičoviny. Ako som už povedal, rešpektujem ľudí, ktorí to aj v tejto skurvenej dobe robia srdcom a nerobia to len pre parádu..

19/ A ako vnímate súčasnosť v Čadci a okolí? V poslednej dobe sa totiž často stretávam s rôznymi názormi na silu či slabosť lokálnej hiphopovej scény ako celku..podľa mňa tu však žiadna scéna nie je. Par jednotlivcov čo sa snaží..a atmosféra na tých par party, ktoré boli v poslednom období už mi tiež nepríde vôbec taká ako ešte pred 2-3 rokmi kedy to podľa mňa malo svoju spontánnosť a jednotu. Kedy to fakt bolo bezhlavo priamočiare a bolo cítiť silu a súdržnosť.
G: Máš pravdu, scéna tu nie je. Scéna je to keď určitú kultúru podporujú ľudia aktívne a nie sú len jej pasívnou súčasťou. Aspoň u nás sa dá hovoriť maximálne o jednotlivcoch..
T: Asi tak, nemám pocit, že by tu bola nejaká scéna. Je to len o jednotlivcov a to čo oni dokážu je hlavne ich..
S: Pre mňa sú scéna ľudia vonku, ktorí za mnou stoja a podporujú ma. To je pre mňa momentálne scéna..

20/ Čo si myslite o rôznych profilových serveroch od myspace.com, cez my.hip-hop.sk až po pokec.sk či najnovšie tak obľúbený facebook.com?
SZ: S týmto to máš ako s hocičím iným, môžeš to buď využívať alebo zneužívať. V poslednom čase je však v móde tráviť pri tom celé hodiny a ľuďom už začína z toho jebať a prestávajú žiť skutočný život. Takže menej internetu..

21/ Pracujete v súčasnosti na niečom novom? Mate vytipovaných ľudí, ktorých by ste chceli osloviť na spoluprácu, alebo by ste snimi veľmi radi spolupracovali?
SZ: Pracujeme momentálne na popovom mixtape, ktorý bude mať názov „Tuzemsky rap“..(smiech) Čo sa týka spoluprác a noviniek, nechajte sa prekvapiť.. Dátum máme naplánovaný do konca Máyskeho kalendára. Čakajte druhú stranu Severu Zeme..(smiech)

22/ Znova otázka len pre Theza, ako si na tom po technickej stránke ako DJ? Viem že kedysi si sa na zopár akciách prezentoval aj scratchmi, jugglingom, s Akaiom4000 ste dokonca mali zoskupenie ScratchBox, kde on dával beatbox a ty ho dopĺňal z platní. Čo je s ním? Nelákajú Ťa súťaže?
T: Podľa mňa bola vízia celého projektu nad rámec našich schopnosti a keďže v tom období sme neboli schopní to nejako dokončiť, tak sme od toho upustili. Ale do budúcnosti sa nestránim ďalšej spolupráci s Akaiom v tomto smere. Uvidíme..Sám neviem, súťaže záležia hlavne od technického vybavenia, ktorým momentálne nedisponujem..(smiech)

23/ Chalani a čo freestyle? Tuším že ani jeden z Vás sa nim nejako neprezentuje, nemáte k nemu teda vzťah?
S: Freestyle je pre tých čo riešia freestyle..
T: Freestyle je dobrá vec, ale pokiaľ viem o čom hovorím a nie je každé druhé slovo „kokot piča“ a „tvoja matka je kurva“. Potom to nemá žiadnu úroveň.
S: Freestyle musí mať hlavu a pätu. Nie je to len o rýmoch, ale aj o zmysle.
G: Freestyle rap je každopádne rap, čo sa mňa týka freestylom som začal a myslím si že je to dobrá skúsenosť, človek získa skills. Ale momentálne k nemu nemám žiadny vzťah. Podstatná je pre mňa hudba v pravom slova zmysle.

24/ Čo robíte vo svojom voľnom čase? Kto ste v normálnom /civilnom/ živote, prip. čím sa živíte?
T: Chodím do práce ako každý normálny človek a hoci bývam v tej najluxusnejšej milionárskej štvrti v okolí, cítim sa ako posledný žobrák..(smiech)
G: Ja si zarábam čisto iba hubou, nefajčím síce kokoty za kompóty, ale od rána do večera telefonujem ako kokot a furt vyjebaným dutým hlavám hovorím čo majú robiť..je to prejt!(smiech)
S: Jazdím po mestách, na prednom sedadle..lebo zadné nemám..(smiech)

25/ Ste spokojní s tým ako teraz na sebe pracujete a rozvíjate sa, alebo by to chcelo znova poriadne zabrať? Mám totiž pocit, že ste celkom dosť zakaprovali..
G: Ty defko..(smiech)
S: Nemám pocit, že by som sa niekam ponáhľal. Proste všetci sme lenivý ako vši. A hlavne Grepo ty kokot, to je kráľ všetkých vší čo existujú!(smiech)
G: Týý kokot, to hovorí ten, čo robí na polovičný úväzok a vkuse pije desiatkové piva. Zakaproval tak maximálne Soya, kto chce dôkaz, stačí si pozrieť aké mu narástlo bengoro(smiech).
S, G: Thez je ale maximalny prejt, ten nemá ani na cestu autobusom do štúdia, takže rozvoj nehrozí..(smiech)
T: No a ja som spokojný..(smiech)

26/ Je niečo čo by ste chceli povedať a nespýtal som sa na to? Alebo vysloviť nejaké múdro ako odkaz svetu či novo začínajúcim skupinám?
SZ: Pýtal si sa asi až moc..(smiech)
G: Začínajúce kapely píšte o tom čo ste a nie o tom čo chcete byť! A múdro? Hovorí sa, že nešti proti vetru lebo sa oštíš, ale pravda je taká, že aj keď sa oštíš môže byť celkom sranda.
S: Vždy je ti najskôr teplo až potom zima..(smiech)
T: Pokiaľ nemáš biele tanga a krámy..(smiech)
SZ: ..užívajte život!

27/ Ďakujem za odpovede, chcete na záver ešte niekomu poďakovať, pozdraviť, či ho poslať do páče?
G: Hlavné ďakovačky boli na EP, kto ho nepočul nech ide do piče, alebo si ho vypočuje..(smiech) Ďakujem tebe za otázky, pozdravujem ťa, ale už stačilo tak pal do píče(smiech). Peace..zdravím všeckých!
S: Na záver len toľko, že sa mi chce spať..ty kokot to je úplne najťažšia otázka. Čo na záver? Dík všetkým ktorý to berú s nadhľadom..
T: Ďakujem všetkým ktorí nás podporujú, na koncerte zdvihnú hore paprču a myslia to vážne..berú to tak, ako to cítia!
G: Je jedno či si bohatý či chudobný, hlavne, že si nájdeš niečo v našej hudbe! Vidíme sa na koncerte..

www.my.hip-hop.sk/severzeme
www.myspace.com/severzeme

Fotogaléria
(počet fotografií: 1)
loader