Home Bike Board Music Graffiti Lifestyle
Bike profil: Hellrider
8.4.2009     |     pastwo Sekcia: Bike / Rozhovory

Bike profil: Hellrider


Pocet zobrazeni: 5549

Zima už je definitívne preč, tak začíname znova rozbiehať bike rubriku.
Rozhodli sme sa vám predstaviť bikera, ktorý už nejaký ten rok jazdí „dole kopcom“. Inak povedané Downhill. Hellrider je jediný aktívne jazdiaci rider na sewere, ktorý sa pravidelne účastní celej série Slovenského poháru v Zjazde na bicykli (Downhille).



Ahoj, tak sa nám predstav.
Tak zdarec. Volám sa Miroslav Koniar ale niektorí mi hovorí Mirec, Konik, každý inak ale seweráci : Hellrider :-D. Narodil som sa 9.5.1991 a trošku sa snažím jazdiť na biku Downhill.


Ako si sa dostal k bajku, ako dlho už jazdíš.
Tak k biku už ako malý chalan, myslím že ako každý. Keď som mat tak 12 rokov som si kúpil BMX GT ZONE ale to bola úplná blbosť. Nebavilo ma to. Neskôr som si povedal že by som mohol niečo väčšie tak som narazil na jeden shop v Žiline VELOsprint. Tam som si kúpil leaderfox a vtedy to cele začalo. Dva roky som doňho tlačil peniaze až neskôr som uvidel v tom istom shope celopérko big hit I. Počkal som do nasledujúceho roku, do začiatku prázdnin a kúpil som si DH/FR Specialized Big Hit III, to už je také luxusnejšie mazleníčko. Vybavil som si licenciu a členstvo vo VELOsprint DH teame Nitra. Teraz oddropnem druhu sezónu. Uvidíme aká bude. . .


A prečo práve Downhill?
Fú docela zaujímavá otázka :-D. Možno tá rýchlosť, adrenalín, tie polety, nedoletene dopady, a tie crashe ale hlavne žúrky a totálne rozbíjačky na závodoch. MX pitchoo!


Vieme o tebe, že sa zúčastňuješ väčšiny downhill závodov, čo ťa k tomu viedlo?
Tak myslím že 50% zásluhu má na tom jeden chalan od nás z teamu, ktorého som spoznal úplné že náhodné, keď som si kupoval od neho MX okuliare a vtedy to začalo. On mi dával rady a od neho som čerpal skoro všetky informácie pre začiatok jazdenia. Myslím že každý chce niečo dosiahnuť a byt v niečom aspoň ako tak dobrý a mne sa pozdával práve Downhill. Však je to kráľovská disciplína celej cyklistiky.


Aké výsledky si už dosiahol, aké máš ďalšie ciele?
Tak jazdil som prvú sezónu, zo začiatku som musel vychytať všetky muchy aby sa bike úplné zmieril s tým že bude vykrývať 1O a viac metrové polety. A rýchlosť niekedy presahujúcu 70km/h a to nie na rovnej cestičke ale pekne v lese v samých točkách koreňoch a skalách. Takže prvé preteky boli len o ladení biku. Potom sa to len zlepšovalo. Najlepší výsledok mám s majstráku v Plejsoch, kde som skončil 15-ty, ale to som aj tak za tu finálovú jazdu hodil dva krát držku :D A noc pred tým bola taká, že sa do cela kruto pilo viac než by sa malo. DHčkári sú zver!!!


Povedz nám niečo viac o tvojej výbave, je to finančne náročné?
Snažím sa si to financovať sám, čo sa tyká komponentov a vecí čo potrebujem na jazdenie. Dady mi minulú sezónu zafinancoval kolesá a každý pretek. Jedno kolo(pretek) slovenského pohára ma celkovo vyjde na 3-5litrov okrem komponentov a veci čo sa náhodou zrušia počas preteku. Na bike som si zamakal sám. Cenovo to je ako také normálne autíčko z bazáru. Stále mi treba kupovať nejaké komponenty a oblečenie. Minulé prázdniny som cele strávil jazdením a zarábaním na ďalšie veci na bike. Je to dosť finančné náročné, však si skúste skočiť do nejakého bike shopu koľko čo stoji. :- ) Ako keby to bolo zo zlata.


Chcel by si niekomu poďakovať?
Tak hlavná vďaka by mala patriť rodičom, ktorý mi dosť pomáhajú veď bez nich by som asi závodiť nemohol a potom chalanom z teamu, lebo sa stále niečo od seba učíme a jazdiť s ním je vážne MX! A Pastwo tak tiež dikes za to, že mi tu umožnil mať profil.


Tak dík za rozhovor a prajem veľa úspechov!


loader