Home Bike Board Music Graffiti Lifestyle
Report: XSC Dirt contest (3.8.2013, Stará ľubovna)
7.8.2013     |     robo Sekcia: Bike / Reportáže

Report: XSC Dirt contest (3.8.2013, Stará ľubovna)


Pocet zobrazeni: 1740

3.8.2013, tento dátum si bude pamätať každý, kto sa zúčastnil jednej z najväčších akcií tohto roka, ktorá sa konala v Starej Ľubovni a niesla názov XSC Dirt contest.



Počasie nám vyšlo na jednotku, azurko si pekne vymaľoval oblohu a oskar vyzliekal svojimi hrejivými lúčmi asi každého kto vytiahol päty z domu. Na conteste bolo registrovaných neuveriteľných 34 jazdcov z celého Slovenska, Česka i Poľska (18 MTB-čkarov a 16 BMX-árov). Zbehli sa tu aby si pomerali svoje „sily“, pojazdili a hlavne aby sa podelili so svetom o ich „náboženstvo“. Na registračke figurovali dokonca aj mená celosvetového kalibru ako Dušan Antalík, Dawid Godziek, Vilko Križan, Roman Pichnarčík...

image


Organizátori si pre nás pripravili okrem klasického contestu a bitky o best trick aj jedinečnú vec ktorá sa na Slovensku doposiaľ nejazdila a tou je STEREO OLD SCHOOL TRICKS takzvaný Game of Bike. O čo išlo? Chalani dali dohromady dvadsať old school trikov (X-UP, onefoot cancan, tobogan, disco can, heelkliker, ... ) a zbierali písmenká P I G čo v preklade znamená „PRASA“.

Finálna bitka v tomto conteste bola neuveriteľná. Prvenstvo si vybojoval Dawid Godziek no Dušan Antalík a Piotr Leszczyński sa doťahovali v každom triku a nakoniec to skončilo ako inak ak nie remízou, no všetci vieme že v takýchto veciach sa neremizuje a tak mali medzi sebou rozstrel. Nakoniec nepomohol ani to nechali sme rozhodnúť fanúšikov, fanúšikov, ktorý opäť spravili bordel pre oboch rovnako a tak nezostalo iné ako „kameň, papier, nožnice“.

image


Počas celého dňa padali neskutočné peklá, napríklad Viktor Orosz si dal len tak „backflip turndown“, Piotr LeszczyńskiFrontflip kondor“, Patriik Cykloterorista360 barspin to barspin“ ... Diváci mali o zábavu postarané. V kategórii best trick sa dokonca rozdávali aj peniaze za trik ktorý sa páčil speakerom, áno počuješ dobre doslova a do písmena chalani rozdávali peniaze! A samozrejmosťou boli aj Prize Money pre výhercov v každej kategórií okrem iných vecných cien o ktoré sa postarali (BMXSHOP.SK, MONSTER ENERGY, STEREO BIKE, MEAT FLY, COKUKAS, LANDO, BLACKFLYS, GIFTSHOP, MADMAN) .

image



Porota to na tomto závode nemala jednoduché ale nakoniec sa im to podarilo dať dohromady a priniesli nám výsledky, ktoré vyzerali nasledovne:

BMX:
1. Dawid Godziek
2. Piotr Leszczyński
3. Dušan Antalík

MTB:
1. Roman Pichnarčík
2. Viliam Križan
3. Patrik Gažo

Best Trick:
Dawid Godziek

Stereo Old School Tricks:
Dawid Godziek


image


Veríme že ste sa bavili počas celého dňa minimálne tak ako my a zároveň dúfame že sa všetci stretneme opäť o rok a ukážeme, že aj na Slovensku sa jazdí vo veľkom!





Foto: LusPhotography, Martinko Krajňák, robo

loader