Home Bike Board Music Graffiti Lifestyle
17 najúžasnejších domov na stromoch
24.7.2013     |     josko_swr Sekcia: Lifestyle / Novinky

17 najúžasnejších domov na stromoch


Pocet zobrazeni: 1198

Ako mnoho z Vás, aj ja som ako dieťa túžil po domčeku na strome. Súkromnom úkryte pred rodičmi, špenátovou polievkou a otravnými kamarátmi. A samozrejme sa ich mne a pár kamarátom niekoľko aj podarilo postaviť. Nebezpečné, labilné, vysoko na stromoch. Ach to detstvo, dnes sa mi to všetko vrátilo z jedného dôvodu, objavil som totiž sériu zrejme tých najúžasnejších domov, aké kedy kto na strome postavil. Žiadne ukradnuté dosky pribité 100kami klincami, ale dizajnérske kúsky, hodné uznania a obdivu..

A čo Vy? Stavali ste? Spadli ste? A dnes? Rozhodli by ste sa pre dovolenku v jednom z podobných domčekov, alebo už z Vás to dieťa úplne vyprchalo?

1. Muskoka (Ontario, Kanada)
image
Naprojektovaný Lukaszom Kosom, dom je postavený okolo 4 stromov nad jazerom Muskoka v kanadskom Ontariu a pláva vo vzduchu ako veľká japonská lucerna na chodúľoch.

2. Ministerský stromový dom (Crossville, Tennessee, USA)
image
Tento grandiózny 100 stôp vysoký dom na strome bol ako najvyšší na svete, celý postavený z recyklovaného dreva Horáciom Burgessom v Crossville v Tennessee.

3. Dom troch príbehov (Britská Kolumbia, Kanada)
image
Prečo mat prízemný dom na strome, keď môžte mať trojposchodový? Toto si hovorí najvyšší strom Britskej Kolumbie niekde blízko Revelstoke.

4. Seattle (USA)
image
Ako keby samotné domy na stromoch neboli dosť rozprávkové, tento má ako bonus ešte aj prístup cez most na lanách!

5. "Treehouse by Takashi Kobayashi" (Japonsko)
image
Stromový dom navrhnutý Takashi Kobayashim sa snaží prelomiť pocit oddelenosti, ktorý existuje medzi ľuďmi a prírodou.

6. "Eco-friendly Finca Bellavista Treehouse" (Kostarika)
image
Tento dom je súčasťou ekologickej a sebestačnej komunity Finca Bellavista Tree House na Kostarike. Komunita stromov zaberá viac ako 600 akrov a poprepájaná je visutými mostami.

7. Stromový dom pre vtákov a ľudí (Andu Momofuku Centre, Japonsko)
image
Moderný dom na strome podľa konceptu Nendo vám ponúka možnosť nahliadnuť do súkromného života vtákov. Rozdelený stenou s malými otvormi umožňuje, aby ľudia videli, čo robia vtáky na druhej strane.

8. "Domov dôchodcov" (Ghent, Belgicko)
image
Táto skulptúra na strome v Belgicku bola špeciálne vytvorená pre umelecký festival a je v podstate miniatúrou doma za ním.

9. Zrkadlový dom na strome (Švédsko)
image
Takmer neviditeľný a ideálny pre úkryt, Mirror House je súčasťou projektu Tree Hotel v severnom Švédsku. Hoci vyzerá naozaj dobre, máme trošku obavy, že neviditeľný bude aj pre vtáky, čo na ich ďalší život po náraze doň nemusí pôsobiť pozitívne..

10. Vtáčie hniezdo (Švédsko)
image
Tento stromový dom od Tree Hotel, môže vták zmiasť ešte viac. Aj keď zvonku vyzerá ako masívne hniezdo, dom má moderne a nadštandardne vybavené izby.

11. Lietadlo (Kostarika)
image
Aj keď to nie je úplne stromový doma, rozhodli sme sa ho pridať. Tento Boeing 727 majiteľku Joanne Ussary pôvodne stál $2,000.00. $4,000.00 ju stálo presunúť lietadlo a $ 24,000.00 renovovať ho do tohto stavu. Vírivka v kabíne pilotov, je však len jedným z prekvapujúcich nápadov, ktoré by ste v ňom našli.

12. "The HemLoft Treehouse" (Whistler, Kanada)
image
Vo veku 26 rokov sa zo softvérového inžiniera Joel Allena stal tesár. Dôvodom bolo, že chcel postaviť niečo naozaj zaujímavé. A hoci mu spočiatku nikto neveril, určite aj jeho samého napokon prekvapilo, že bol jeho projekt uverejnený vo viacerých dizajnérskych časopisoch.

13. Dom na strome "O2" (USA)
image
Treehouse O2 sa snaží "inšpirovať ľudstvo, aby znovu zvážilo, ako môžeme viac neškodne koexistovať s prírodou".

14. Reštaurácia (Auckland, Nový Zéland)
image
Táto reštaurácia na Novom Zélande, vám ponúka úžasný kulinársky zážitok. Okrem toho stavba pôsobí akoby omotaná okolo stromu a dokáže pojať až 18 klientov naraz.

15. UFO (Švédsko)
image
Švédska spoločnosť Tree Hotel sa kreativity rozhodne nebojí. Po vybudovaní neviditeľného domu, vtáčieho hniezda preto asi neprekvapí, že jeden z ich domov má dizajn aj lietajúceho taniera.

16. Čajovňa Tetsu (Yamanashi, Japonsko)
image
Architekt Terunobu Fujimori kombinuje minimalizmus a fantáziu. Kým interiér je jednoduchý a moderný, exteriér vyzerá ako stránka z rozprávky.

17. "Free Spirit Sphere" (Kanada)
image
Postavené s víziou a inžinierskym umom, sú tieto ručne vyrábané gule zasadené ako prívesky na sieti z lán. Patria k naozaj jedinečným stavbám na svete a poskytujú dokonalé prostredie pre kľudného aj divokého ducha, ktorého si nosí každý z nás..

  • Zdrojové weby
  • boredpanda.com
loader