Home Bike Board Music Graffiti Lifestyle
Splen: ..čas je neulapiteľný!
13.7.2013     |     robo Sekcia: Music / Rozhovory

Splen: ..čas je neulapiteľný!


Pocet zobrazeni: 2494

Serus kamarát, ako sa darí, čo nové?

Nazdár, čo nové? Nó predsa Impulz – „PREDKRM“ (cd/ep 2013) ! :D
A ináč po starom...veľa práce/povinnosti a málo času a osohu z toho...

„Na prelome r. 2003 a r. 2004 sa vznietili dve iskry (KENN+SPLEN)...a vznikol IMPULZ!“ ako ste k sebe našli cestu a ako vzišlo k myšlienke založiť túto formáciu? Predpokladám že po zdrvujúcej udalosti keď vás opustil Kenn (2010) Impulz na krátky čas zamrzol, ako ste sa s týmto vyrovnali členovia kapely (Mugis, Humno, Masitty) a hlavne ty ako spoluzakladateľ a dobrý kamarát?

Kenn organizoval (myslím, že v decembri 2003) jednu malú hiphop párty v Nižnej za rotundou, ktorá sa nám stala osudnou (v dobrom slova zmysle). V tom čase som sa ešte aktívne venoval breakdancu. Boli sme jedna z prvých breakdance crew na Orave(CVR crew...teraz ZVAR crew) a tak nás kontaktoval, že chce aby sme tam vystúpili. Prišli sme, naložili sme a potom pokračovala akcia koncertami a open mic-om. Mal som napísané nejaké texty (S.S.S.R, Mesto Námestovo...) a tak som to tam dal. Kenna to zaujalo, dali sme debatu. Obaja sme aj snowboardovali a tak sme dohodli jazdenie a potom sa na svahu pri čakaní na kotvu dohodlo aj nahrávanie.

Povedal: „Mirek, príď...ja mám nejakú aparatúru, mikrofón, mix, gramce... vyberieme nejakú moju produkciu...príď, môžeme skúsiť niečo nahrať ak chceš“ (Už tomu bude 10 posratých rokov a ešte stále mi táto veta zvoní v ušiach. Ten čas je neulapiteľný!)

Nemal som kde nahrávať, nemal som ani podklady a nejak som proste cítil, že toto je začiatok! Ja som písal texty, ale nemal som producenta, on produkoval (a dával skvelý freestyle), ale nepísal texty a nemal rapera. Tak sme sa dali dokopy a rozbehli nejakú tú spoluprácu, vznietili iskru, nakopli IMPULZ!
Tak sme začali tvoriť, písať, produkovať, pomaly lokálne koncertovať. Pridal sa k nám DJ Masitty (RK), ktorý mi kryl chrbát už dávnejšie. Potom priložil svoje ingrediencie do kotla aj skvelý Mugis(RK) a nakoniec prispel veršovaným slovom Humno(DK). Vtedy bol Impulz v plnej sile na svojom štarte. Vznikol náš prvý disk Impulz – DOKYKY LYRIKY (2008), opäť koncerty, sem-tam fičuring, texty a prišlo cd/ep Impulz – „Náš tEP“ (2010) ...no a potom tragické Kennove úmrtie.
Chýba mi ten špekulant! R.I.P. KENN!



Dôvodov zamrznutie kapely bolo viac, nie iba nečakaný Jurov odchod, ale rôzne iné (bežné) súkromné veci...

Ako si užívaš toto „letné“ obdobie? Pred nedávnom ste mali spolu s Mugisom takzvaný „sewerský“ krst svojho nového EP „Impulz – Predkrm“, kde sa zbehla aj celá partička „Neni problém“ (Mugis, Plexo, Majself), ako dopadol celý tento bengál.(Myslím že Kenn by bol na vás hrdý!)

„Letné“ obdobie užívam tak 90% pracovne a 10% oddychovo. Kiež by sa to dalo obrátiť (možno raz...)
Akcia NENI PROBLÉM HIP HOP PÁRTY dopadla fajnovo. Po dlhom čase konečne opäť skutočná HIPHOP párty: graffiti, breakdance, Djs, a rap... Žiadna diskotéka s polhodinovým rapovým koncertom, ale pravá atmosféra ako má byť (až na tú trošku priemernú účasť, ale ináč fajn). Ako organizátor aj účinkujúci som bol trošku rozlietaný, ale očakával som ťa bratku. Škoda, že sa ti nedalo prísť. (snáď nabudúce)



Aké sú ohlasy na spomínané EP „Predkrm“, ktoré ste ľudom spoločne s Mugisom naservírovali? (Prečo ešte nieje Ep v mojej zbierke, musíme to napraviť kamarát.)

Myslím, že celkom fajn. Každá skladba si našla svojich poslucháčov. Je to rôznorodé a stále je to Impulz. Ľudia pochvaľujú môj posun v prejave, prístup k tvorbe a samozrejme čoraz stúpajúce Mugisové hudby!
A aj mňa by zaujímalo...prečo ešte nie je ep v tvojej zbierke!? :D

Stále mi vŕta hlavou, ako dokážeš zvládať toľko vecí súčasne (Maľovanie, Hudbu, Street-shop, Organizácie rôznych podujatí, či už extrémnych športov, alebo hudobných koncertov alebo graffiti jamov?

Fúha sám neviem a neviem či to vôbec zvládam. No zrejme to bude tým, že všetko z toho robím už roky a z vlastného presvedčenia...ide to odtiaľ niekde tam z vnútra. Ale ešte „dobre“, že som obmedzil až vypustil breakdance, lebo by ma asi na skutku vystrelo! I keď ešte nejaký ten windmill si sem-tam neodpustím ;)

Všetko to musí byť veľmi vyčerpávajúce, nechystáš sa v nasledujúcich mesiacoch niekam na dovolenku oddýchnuť si od toho všetkého? Aké destinácia uprednostňuješ, čo ťa najviac láka?

Ver tomu že aj je! Dovolenka? Hmm.... uvidíme, ale skôr nie. Na jednej strane sa obávam, že keď odídem a po čase sa vrátim, všetko sa mi to nakopí a už teraz nestíham a na druhej strane si myslím, že by to musela byť aspoň mesačná dovolenka, aby som si oddýchol... . Dávno som nebol na takej klasickej dovolenke. V posledných rokoch si trošku oddýchnem na festivaloch. Takže dovolenka tak v mojom prípade buď Uprising alebo Hiphop Kemp...uvidíme.

Predpokladám, že ako väčšina raperov si zbehlý v literatúre, aký je tvoj obľúbený autor, aká kniha sa ti najviac páčila, čo si za posledné obdobie prečítal alebo momentálne čítaš?

Uf... predpokladáš nesprávne! :/ Bohužiaľ asi nepatrím do väčšiny raperov. Nečítam knihy. Viem, hanba! Moc by som chcel, ale nemám na to proste čas. Ak by som sa do niečoho aj začítal, tak sa ihneď rozptýlim myšlienkou, čo ma zajtra čaká a na čo som dnes zabudol.
Radšej si pustím dobú hudbu, dobrý(poľský) rap.

Si zbehlý v kuchyni? Aké je tvoje obľúbené jedlo, dávaš prednosť „maminej“ kuchyni alebo si radšej zájdeš do reštaurácie či fast-food-u ?

Áno som zbehlý v kuchyni: zbehnem z izby, vbehnem do chladničky, priebežne prebehnem očami, niečo si uchmatnem a bežím preč! :D
Moje obľúbené jedlo je každé, ktorým si neobarím jazyk! Zjem čokoľvek. Teda snažím sa jesť zdravo. I keď sem-tam na to akosi pozabudnem ! Fast-food obmedzujem, reštaurácie pomenej, mamina kuchyňa TOP!

Keď by som otvoril dvere do tvoj spálne čo by som našiel na tvojom nočnom stolíku?

Nič. Pretože nemám nočný stolík! :D
Na miesto neho mám krabicu s mojimi štúdiovými slúchadlami AKG a na nej: mobil, nabíjačku, hodinky, nejaký balzam na pery, kvapky do očí a list od kamoša z väzenia, ktorému som zase zabudol odpísať. (Do frasa! Mišo prepáč, odpíšem keď bude trochu času...sľubujem)

Nedávno si mi ukázal tvoju hudobnú stenu s neuveriteľným množstvom titulov. Koľko si dával dohromady túto zbierku? Čo si momentálne púšťaš?



Hehé som rád, že ťa zaujala moja skromná zbierka. Prvé cd (Chaozz – Z prdele klika /1997) mi kúpila mama asi na narodky ešte na základke, v období keď nebol tak ľahko dostupný žiaden internet, žiadne MP3. Proste chcel si počúvať? Tak si si kúpil originál! Vtedy som to ešte nechcel zbierať, ale preto, že som to chcel jednoducho počúvať...krásne časy! A tak plynie 16ty rok mojej zberateľskej vášne. Dovolím si popýšiť sa trošku svojím perím...

V mojej zbierke sa nachádzajú napr. takmer celé diskografie od:
(USA) Cypress Hill, Fugees, Eminem, (FR) Soprano, Sniper, Oxmo Puccino, Shuriken, (PL) Grammatik , Paktofonika, Femomen, WWO, O.S.T.R., (CZ) Indy a Wich, PSH, Chaozz, Prago Union, Ty nikdy, (SK)Názov Stavby, Gramo rokkaz, AMO...

A za perly mojej zbierky pokladám:
NS - „Reč naša“ (cd aj vinyl), Trosky 97, Čierna éra-„Postavím si dom“ a môj osobný TOP je cd Grammatik-„Svetla mesta“(2000), ktoré mám spolu z reedíciou (2012) uschované v osobitnom hliníkovom kufríku.

Momentálne počúvam podozrivý zvuk motora môjho auta. Niečo mi na ňom vadí a popri tom počúvam čo-to z SK, CZ, USA scény a hlavne POLIAKOV. Poľský rap zbožňujem, zháňam a celkom dobre mu rozumiem keďže bývam na severe blízko PL hraníc (cca 20km).

Ok Mirek, čas je neúprosný a verím že tak ako aj ja tak aj ty máš kopec inej roboty preto ťa už nechcem zdržiavať, chcel by si na záver zdeliť nejaký odkaz svetu?

Veru, už je najvyšší čas skončiť. Odkaz svetu asi nie, ale aspoň tým, ktorých tieto moje drísty aspoň z časti zaujali a dočítali sa až tu do konca.
Podporujte kapely, ľudí..., ktorých (tvorbu) máte radi . Raz sa Vám to všetkým vráti.

Ja ti ešte raz ďakujem a prajem ti veľa úspechov v hudobnom priemysle, maľovaní a veľa spokojných zákazníkov v Trajekte. Maj sa fajn a užívaj slnka.

To ja ďakujem za priestor a prajem celému portálu SEWER.SK veľa energie.

Splen z IMPULZ-u



loader