Home Bike Board Music Graffiti Lifestyle
Burton Spring Session 2013 (official video)
13.5.2013     |     robo Sekcia: Board / Novinky

Burton Spring Session 2013 (official video)


Pocet zobrazeni: 1228




Téma tohto ročníka znie "classics" a je teda len na fantázii účastníkov čo si pod týmto prívlastkom predstaví.

Tohtoročný BSS sa ako zvyčajne konál vo Skiareáli Svätý Peter v Špindlerovom Mlyne, a to od štvrtka 4. do nedele 7. apríla. "Classics" pre nás znamená klasickú snahu o pripravenie klasické akcie, na ktorú sa budú tešiť nielen pretekári a snowboardová komunita, ale aj široká verejnosť. Proste všetci, pre ktorých je BURTON ŠPINDL SPRING SESSIONS príjemnou bodkou za zimnou sezónou.

Klasické téma predstavuje aj samotný vizuál podujatia. Jeho dominantným prvkom je fenomenálny jazdec a legenda snowboardingu Jeff Brushie. "Od čias Jeffa Brushieho zostáva základná filozofia snowboardingu rovnaká. Stále ide hlavne o tú radosť zo samotného jazdenia. Zísť sa záverom sezóny a zajazdiť si spoločne v dobre pripravenom snowparku, k tomu nabitý večerný program, dúfajme pekné jarné počasie ... presne to prináša BURTON ŠPINDL SPRING SESSIONS, "hovorí hlavný organizátor Petr Najman.

Ako každý rok sa tu stretnú ako legendy, tak práve vychádzajúce hviezdy, milovníci zimy bez rozdielu veku a pohlavia, aby si spoločne užili to, čo majú na snowboardingu najradšej a zároveň otestovali svoje schopnosti či len prizerali a tlieskali umenia druhých. Rovnako ako v predchádzajúcich rokoch bol aj tento rok program rozdelený do štyroch dní. Trať, ktorá okrem iného zahŕňa netradične upravenou u-rampu, sériu väčších a stredných skokov, big air v prieseku, obľúbený mamutie corner na dojazde čiernej zjazdovky či širokú škálu railových prekážok, jibov, menších hitov a ďalších vychytávok, bude pre jazdcov otvorená od štvrtka do nedele, kedy sa tiež bude súťažiť v jednotlivých disciplínach. Pre registrovaných jazdcov sú pripravené celkom tri súťaže. Najprestížnejšej z nich je vyhlásenie Best Rider, teda jazdca, ktorý bol počas troch súťažných dní akcie najviac vidieť, a ktorý najviac zaujal porotu. Tá bude sledovať nielen počínanie jazdcov počas Heli-shooting, ale aj ich výkony v Anon Big Air Fortune a Burton Corner Session. Burton Easy Park na Hromovke bude hostiť súťaž určenú verejnosti. Prihlásiť sa mohli snowboardisti, ktorí si netrúfajú na veľké skoky, ale majú chuť porovnať svoje sily v súboji o super ceny, ktoré budú pripravené pre víťazov jednotlivých kategórií v rámci Burton Kemp Public Jamu. Na svoje si prídu aj akreditovaní fotografi, ktorí môžu svoje snímky prihlásiť do súťaže Nixon Photo Contest, ktorá im v prípade úspechu prinesie nielen prvotriedne hodinky, ale aj možnosť zverejnenia svojich fotografií v prestížnych domácich snowboardových médiách.



loader