Home Bike Board Music Graffiti Lifestyle
Fotoreport: Severná Strana opäť na pódiu!
9.4.2013     |     joSko_swr Sekcia: Music / Reportáže

Fotoreport: Severná Strana opäť na pódiu!


Pocet zobrazeni: 1195

Prečo názov fotoreport zo Severnej Strany, keď to bola primárne zastávka tour Názvu Stavby? Jednoducho preto, že na Názov mi vo foťáku už nevydržala batéria. Amatérske ja viem, ale..stane sa.

Hlavným dôvodom toho, prečo píšem tento report však nie sú fotografie, hoci si obe vystupujúce kapely nesmierne vážim. Dôvodom je sklamanie, ktoré som tento večer zažil a za ktoré paradoxne ani jedna zo skupín nemohla. "Dnes nás čaká spoločne velká udalosť, ktorá je už dlho naplánovaná do najmenších detailov tak aby ste sa všetci dobre zabavili a odniesli si z dnešnej párty príjemné zážitky", čítam spätne posledné slová vo facebook evente od organizátorov akcie. Sorry bro´, ale nestalo sa.

A dôvodov prečo aspoň u mňa tak nebolo, je hneď niekoľko. Za prvé čas otvorenia podniku! Napísať na vstupenku 20,00 hod. a klub odomknúť o 21:30 je dosť rozdiel vzhľadom na počasie vonku nemyslíte? Pred klubom stepujúci a mrznúci ľudia by o tom vedeli porozprávať. A nič na tom nezmení ani fakt, že o 19,00 hod. v deň akcie ten istý organizátor uverejnil line up v ktorom píše o otvorení o 21,00 hod. Fail..
Keď sme sa teda konečne dostali do klubu, dúfali sme, že najhoršie máme za sebou. Opäť omyl, alebo len moja vina, že som prišiel autom a tak som si 2 a pol hodiny čakania na koncert predskokanov zo Severnej Strany nemohol krátiť popíjaním alkoholu, ktoré by mi to určite urýchlilo. Budiž, svet sa nezrúti, čakanie stálo za to. Chalani dávali pecky presne ako som dúfal, vracali sa mi spomienky vďaka čomu som zlej zvukovej technike, ktorá kazila ich vystúpenie nevenoval až takú pozornosť. Samozrejme dúfajúc, že na NS už bude všetko v poriadku. Nestalo sa! Po 15 minutách koncertu tejto legendy som bol totižto frustrovaný nie len z toho, že som si nezobral záložnú batériu, ale aj zo zvuku, ktorý od pódia prichádzal. Teda ak prichádzal, pretože boli pasáže, kedy zvukár asi zo srandy a pre svoje pobavenie niektoré mikrofóny akoby mute-oval, teda len ak to v prestávkach ich ohlušujúcej rezonácie stihol. Ja som sa tým teda nebavil a vzdialil som sa od pódia k stolom oproti. A to bol ten najväčší prúser, zrazu som totižto týmto ľudom, ktorých tracky poznám už roky rokúce naspamäť nerozumel takmer ani slovo. Celkom fail vzhľadom na cenu vstupného, ktoré bolo 10€. 10€ za koncert legendárnej skupiny v inak vcelku príjemnom podniku, ktorý som vlastne skoro nepočul. Ak toto znamená "naplánované do najmenších detailov", na mieste I love party production by som zvážil zmenu názvu na I hate party production, pretože si inak neviem vysvetliť ako môžem toto spraviť niečomu, čo milujem. Zvuk je predsa ten úplne najväčší základ! Kvalitný ZVUK, za ten si ľudia platia keď idú na koncert. Keby sme totiž chceli NS iba vidieť, pustíme si nejaké video, alebo pozrieme fotky, vieš?

Hoci chalani zrejme cítili a zaručene počuli, že zvuk je bez okolkov napiču, cením, že sa snažili a dávali do vystúpenia o to viac energie, aby dav ľudí zabavili. Celkový dojem tým však minimálne pre mňa už nezachránili.

Všetko toto vyznieva o to smutnejšie, že podľa komentárov neznámych ľudí na internete aj ľudí, ktorých osobne poznám, organizačne neslávne dopadli aj ďalšie zastávky tejto bez debaty legendárnej skupiny! Mojim cieľom nie je dissovať I love party production či club Boonker, ale ako redaktorovi i človeku mi to nedalo ostať nemý a bez odozvy, keďže niečo očividne nebolo v poriadku a kompetentný sa tvári akoby nič!

Aby som bol fér, na záver pripájam vyjadrenie majiteľa klubu k danej situácii, ktoré som si všimol na facebooku a ktorým vinu berie na seba, čo je od neho síce chlapské, ale na veci to už nič nemení: "Za ten zvuk sa ospravedlnujem...mal som 2 akcie v ten večer a v ZA je iba jeden dobrý zvukár a ten bol v ten večer v Smerre, potom Jirka dobehol do Boonkru vymeniť toho človeka, ale vyčarovať dobrý zvuk na lacnom aparáte sa nedá...ospravedlnujem sa v mene podniku, chybu beriem na seba, spoliehal som sa na nesprávnych ludí...v ten večer sa jebalo všetko...ale už sa to nestane ani v Smerre a ani v Boonkri, máme ponaučenie, že nie každý kto o sebe povie, že je zvukár ním naozaj aj je."

V galérii je pár fotiek z koncertu Severnej Strany, slabá náplasť ja viem, ale aspoň niečo.

loader