Home Bike Board Music Graffiti Lifestyle
One nice Sunday (Matej Palko, Kavečany)
2.4.2013     |     robo Sekcia: Bike / Reportáže

One nice Sunday (Matej Palko, Kavečany)


Pocet zobrazeni: 1031

Jedného dňa mi napísal kamarát Filip Petrik že by chcel isť niečo pofotiť. Keďže bolo pekne a ja som mal chuť točiť video, tak som si povedal prečo nie a tak sme sa dohodli s riderom Maťom Palkom aby sme vybehli trochu na Kavečany.

Počas toho ako si Martin po príchode skladal bike som natočil niekoľko záberov z atmosféry ktorá v ten deň prevládala. Keďže to bola spontánna akcia tak som nemal úplne premyslený scenár a preto som si prezrel aj trať, aby som si vedel priblížne vytvoriť predstavu o finálnom videu. Vopred som si určil aj uhly záberov a snažil som sa dodržiavať filmovú os, no aj napriek tomu sa tam myslím občas nájde niekoľko úsekov kedy bola porušená :/ . Potom sa išlo rovno na vec. Prvý krát sme prešli celú trať s tým že som nakrúcal s fisheye objektívom a handmade vyhotoveným stabilizátorom obrazu ako mate možnosť vidieť na fotografii...
image


Filip počas toho vytváral perfektné fotografie.

image

Trvalo pomerne dosť dlho kým sme prešli prvý krát celú trať pretože sme išli po častiach a Maťo musel veľa krát šľapať a opakovať jednotlivé úseky. Neskôr sme si dali krátku prestávku, najedli sa hore na chate a potom sme mohli oddýchnutý pokračovať ďalej. Vtedy som si požičal od Filipa 70-200mm f/2.8 a robil zábery zo statívu aby som mohol prestriedať rôzne druhy záberov od celkov, cez polocelky až k detailom. Používal som statív Velbon sherpa 600r ktorý nieje veľmi určený na video a preto vidno niekedy drobné chvenie obrazu. Obzvlášť pri takomto veľkom ohnisku je veľmi citlivý na drobné chvenie čo pri fotke až tak nevadí ale pri videu sa to odzrkadlí na záberoch. Na malom displeji fotoaparátu tieto chyby nevidno ale v počitači si ich hneď všimnete. Medzitým som využil aj pevné ohnisko 50 mm f/1.8 alebo setový objektív 18-105mm f/3.5-5.6. Celé video som natáčal na fotoaparát Nikon D5000, s rozlíšením HD1280x720. O samotnom výsledku Vás už nechám urobiť si vlastný názor.



Text: Michal Gedeon
Video: Michal Gedeon
Foto: Filip Petrik

loader