Home Bike Board Music Graffiti Lifestyle
Separ: "...držanie slova, v zmysle že sa nezapredám..."
12.3.2013     |     robo Sekcia: Music / Rozhovory

Separ: "...držanie slova, v zmysle že sa nezapredám..."


Pocet zobrazeni: 4643

Ahoj Michal, na začiatok sa ťa opýtam takú klišé otázku, ako sa máš, čo nové ?

Separ: Servus, nevolám sa Michal ale Michael, ale nikto ma tak nevolá, kľudne ma oslovuj trebárs Jonáš. Je mi dobre, prežívam jedno z najusporiadanejších období života.

Ako si vlastne prišiel k menu "Separ"?

Separ: K menu „SEPAR“ som sa dostal niekedy okolo roku 2003, keď som si vymýšľal nové meno kôli maľovaniu graffiti, tieto písmená sa dobre skečovali tak mi to prischlo skrz maľovanie až k umeleckému menu ohľadom Rap-u.

Aký bol víkend? V piatok si sa ukázal v Rači na Hip Hop-ke, pozeral som fotky, muselo to byť celkom kruté. Ako by si to ohodnotil ty ?

Separ: Víkend bol voľnejší, po dlhšej dobe som mal "voľno", na nešťastie sa stala obrovská tragédia a opustil nás blízky človek, takže sme hromadne zapíjali a spomínali na kamoša. Chalani mu venovali koncerty a plná sála ľudí mu poslala energiu v podobe potlesku.

31

To má mrzí, pekné ste si uctili jeho pamiatku, určite sa na vás s úsmevom na tvári pozeral a šomral popod nos akú má skvelú "rodinu". Keď sme pri koncertoch, teraz sa chystáš na východ Slovenska (Prešov, Košice) tešíš sa, máš dáke očakávania?

Separ: Na východ sa vždy rád vraciam, mám tam pevnú základňu „fandov“ a tie koncerty majú vždy mohutnú atmosféru (texty od slova do slova a podobne).

Musí to byť príjemné, keď vieš že ľuďom sa páči to čo robíš a ako to robíš. Zatiaľ som bol na jednom tvojom vystúpení (u nás na sewere) no povedať pravdu, určitými okamihmi mi išiel mráz po chrbte s toho ako si tam s Mikom vyburcoval dav. Naozaj rob čo robíš, pretože to robíš dobre. Blíži sa leto, festivaly, dovolenky. Plánuješ niečo? Či už sám, s chalanmi, alebo priateľkou ?

zion

Separ: Díky moc, cením. Snažíme sa to robiť cele NAOZAJ s emóciou a ne "akože" len s imidžom. Vieš čo, minulý rok som nejako nestihol more, takže by som dal aspoň Chorvátsko nejaké, no a potom také tie klasické par dňové výlety, festy a podobne...

Je fajn že ťa prachy nedoj*bali, a robíš to hlavne kôli tomu, že ťa to baví. Snáď sa niekde stretneme a dáme si panáka. Aké festivaly ti najviac ulahodia? Je tí jedno akú hudbu si vypočuješ, alebo je to zásadne iba Rap ? Čo tvoji obľúbený interpreti ?

Separ: Jak som sa už nespočetne veľa krát vyjadril, že pre mňa je presvedčenie a držanie slova (v zmysle že sa nezapredám) oveľa viac jak love. Ja nemám rád hudbu, ja milujem RAP!!! Som zadubenec obmedzený, ktorý nedokáže počúvať nič iné, maximálne nejaké odnože Rap-u, nejaké Rap-step, (niečo medzi Rap-om a Dubstepom) veci jak robia dope DOD, Dirty South a podobne, ale keď mi pustíš metal, disko, pop, house alebo neviem čo, tak mám vnútorný pocit nervozity, znervózňuje ma počúvanie hocičoho čo sa nepodobá na rap, najradšej mám ten z 90tých rokov a preto ma nikdy žiadna suma nedonúti "zradiť" Rap. To je pre mňa jak keby si predal svoju vlastnú matku vagabundom na prostitúciu, proste nemysliteľné. Niekedy ma udivuje jak niektorí MC menia názory a postoje, len kôli tomu, že niečo viac sype love. Všetci vieme, že Rap už dávno není mäsová hudba, ale o to sú tí fanúšikovia podstivejší. Čo sa týka festov tak jedine tie hip hopove - kemp, splash a podobne. Interpreti jednoznačne hlavne tí klasickí: Wu tang, Dilatedpeoples, Mobbdeep, Big pun, Rakim, CNN, AOTP, Pharoahe monch, Bootcampclik, MOP... (proste klasiky).

Akoby som počul svoju holku, raz darmo, keď to miluješ, nie je čo riešiť. Keď sme pri tých zahraničných interpretoch zaregistroval som u teba jednu vec s americkým interpretom. Aké si mal na to ohlasy? Plánuješ v budúcnosti niečo podobné ?

Separ: Mám na konte mená ako Reef the Lost Cauze, Termanology, alebo Block McCloud, ale v týchto dňoch mi nahral spoluprácu zatiaľ najväčší velikán z týchto mien. Skladba sa objaví na pripravovanom EP. Ohlasy sú na to výborné, ale na Slovensku to bohužiaľ ocení vždy len určitá, mala skupina ľudí, ktorá nepatrí k poslucháčom, ktorí z USA poznajú len Eminema a 50centa. Každopádne sú to skôr také moje osobné víťazstvá jak niečo, čo robím pre nejaké uznanie. Áno, samozrejme plánujem pokračovať, ja a Decko si to celkom ideme, tieto cez oceánske spolupráce.



Krása, radosť počúvať takéto správy a myslím že môžem povedať ako za seba ,tak i za tvojich fans, že sa tešíme na tvoj nový počin. Na kedy plánuješ vydanie spomínaného EP. ? Hovoril si aj určitý druh víťazstiev, máš do budúcnosti dáke vízie, ciele, plány ktoré si chceš splniť?

Separ: EP by malo byť niekedy v lete, presné dátumy radšej nehovorím, lebo jak všetci vedia, termíny sa vždy o niečo zvyknú posunúť. Bližšie informácie sa ľudia dozvedia ak budú priebežne sledovať moju stránku na FB - facebook.com/separgr. Čo sa týka nejakých vízii, chcem len aby bolo všetko jak je teraz a to síce že mám pri sebe posledných neskazených ľudí ,a že sa živím tým čo ma baví, chcem proste robiť hudbu dokým budem vládať, ostatné nechám na osude ...

Spomínal si, že k menu Separ si prišiel keď si začal s grafiti, ako je to s tebou a maľovaním teraz? Máš nato čas popri hudbe ?

Separ: Vieš čo?, teraz je to už len taká rekreačná záležitosť, sem tam dám legal nejaký keď mám náladu a potrebujem sa umelecky vyžiť, ale viac sa tomu už nevenujem. Kedysi sme cestovali a podobne, dnes už len tu u nás ...

grafit

Aj keď by som tu s tebou dokázal kecať aj dni, obaja vieme, že všetko má svoj koniec. Ja ti ďakujem za rozhovor a snáď pokecáme po vídaní tvojho EP. Chcel by si na zaver odkázať niečo, či už svojím fans, kamošom alebo rodine?

Separ: Čo sa týka pozdravov, tak určite zdravím všetkých čo to čítajú, bez ohľadu na to čo si o mne myslia. Fanúšikom DÍK za čoraz väčšiu podporu mojej hudby a neprajníkom prajem aby našli nejakú činnosť, čo ich zamestná a vyplní im čas, ktorý doteraz trávili hejtovaním...




loader