Home Bike Board Music Graffiti Lifestyle
Michal "Banán" Baránek (BMX rider)
31.5.2013     |     robo Sekcia: Bike / Rozhovory

Michal "Banán" Baránek (BMX rider)


Pocet zobrazeni: 3348



Robo: Na začiatok nám niečo málo o sebe povedz.

Michal: Jmenuji se Michal Baránek přatele mi řikají Banán. Je mi 20 let a jsem z Hodonína 5km od SK hranic.Na kole bmx jezdím cca 8 let.





Robo: Na súťažiach Ťa vždy vidíme lietať vysoko a hlavne so štýlom a ľahkosťou. Je to naozaj také ľahké ako to vyzerá?

Michal: Triky co delám na závodech jezdím každý den u nás v parku, ale vždy se stane že se proste nepovedou to zná každy. Neřekl bych že je to lehké hlavne začatky ne, ale teď to o moc lehčí taky není.

Robo: Ako si na tom so sponzoringom? Dostáva sa ti nejakej materiálnej, alebo finančnej podpory?

Michal: Se sponzoringem sem mel teď menší problémy, kvúli distribuci MUTANT BIKES v čechách nefungovala vúbec ale diky JUNKRIDE.SK který mi moc pomohl, sem dostal veci od portugalske firmy, protože jsem v PRO teamu a JUNKRIDE.SK je official distributor mutant bikes na Slovensko a snaď v CZ bude do budoúcna jiný distributor kterému to bude fungovat. Jinak me sponzoruje Česká kult značka která funguje od roku 1966 a je to nikdo jiny jak VANS.

Robo: Ako si na tom s psychickou podporou? Rodina Ti pomáha? Kamaráti?

Michal: Psychicky sem na tom ok, jezdím pro radost, ne pro vysledky. Jednu dobu sem tak jezdil pro vyhrávani ale za nic to nestojí. No stres je dobre jezdit pro radost s kámošema a bavit se.

Robo: Koľko Ťa stojí Freestyle BMX na rok? Tripy, hardware, tréningy, to musí byť veľmi drahé predsa. Predávaš vyhrané veci?

Michal: Tripy, to spapa moc penízku hlavne přes zimu pořád nekam jezdit když není hala. Kolik me to vyjde je fakt težký ríct nepočitam to, proste když chci nekam dojet ty prachy se najdou všude...
Když se podarí vyhrat tak vyhrané veci prodávam na FB vždy vše prodám, za menši peníze aď z toho neco mám.

Robo: Kedy a ako si začal s jazdením ? Čo ťa k tomu viedlo ?

Michal: Jak sem se dostal ke kolu? Na tohle rád vzpomínam, bylo me tak 7, dostal sem prvního cikloše, byl sem na toho cikloše celkem malej, nedosáhl sem na zem. Pak sem chtel oddelat prídavný kolečka a pomoci kamošu, co me roztlačili sem se vždy rozjel.

Pak si mojí starší bráchové koupili freestyle BMX, meli celkem mezi prvníma lidma z Hodonína. Jezdili flatland, když me dávali každý ráno do školky tak sem se snima díval na old school videa. Po 4 letech se na to vykašlali a koupili motorky ...

Dloúho sem rodiče lámal na kolo, dočkal sem se ho ve 12 letech. Moje prvni červene K2B za 5690 Kč ,-. Za 14 dní sem ohl rám, napalil sem ho do protidopadu. Rodiče mi koúpili od kamoše Frenka Schwinna, T.J. Lavin a tak to pokračovalo dál takže rodiče podporovali ...

Robo: Čo považuješ za svoj najväčší úspech?

Michal: Múj nejlepší úspech, asi 2011 BMX Masters (kategorie pro) 13. flek a 12. šlo do finále. Naštve to!

Vzdal by si sa toho ?

Nevzdal, tato vec me naplňuje, vždy uvolní, zapomenu na povinosti, na vše, jen ja park a kolo !!!




Robo: Ďakujeme za rozhovor, na záver môžeš niečo povedať čitateľom, fanúšikom, fanúšičkám (:

Michal: Na záver chcu podekovat mojím bratrúm, že me dovedli na cestu BMXU, taky rodičúm za velkou podporu, tá trva i do dnes ale v menších nákladech, svoji přítelkyni za podporu, taky všem přátelúm a fandúm jestli nejaci sou.

Diky za rozhovor, zdravím všechny Slovenské ridery.

loader