Home Bike Board Music Graffiti Lifestyle
Rozhovor s iLLBiLLY HiTEC z Berlína pre sewer.sk
30.5.2012     |     halliday Sekcia: Music / Rozhovory

Rozhovor s iLLBiLLY HiTEC z Berlína pre sewer.sk


Pocet zobrazeni: 1027

Nie je to tak dávno, keď masa 300 ľudí skákala a tancovala v Čadci na beaty jednej z najlepších nemeckých dub-reggae kapiel iLLBiLLY HiTEC. Skupina sa dostáva do povedomia nie len európskej, ale celosvetovej hudobnej scény. Preto nám je cťou , že sa nám podarilo získať exkluzívne pre portál sewer.sk rozhovor s Alexom, ktorý je bubeníkom a hlavou celej kapely.

Na spríjemnenie čítania vám odporúčame tvorbu od iLLBiLLY HiTEC:



Halliday: Zdravím ťa Alex, ako sa máš?

Alex: Čau, čau, ja som v pohode, vďaka. ... Práve sme sa vrátili z turné po Veľkej Británii a Španielsku s Longfingahom. Bolo to skvelé, ale teraz späť do práce na novom projekte.

Halliday: Nedávno ste sa vrátili z Ameriky. Kde všade ste boli a ako hodnotíš toto turné?

Alex: Áno. Hrali sme turné 14tich koncertov v Mexiku. Nejaké priamo v Mexiku, ale aj v Guadaljare, Leone, Pueble, San Panchu a podobne. .. Bola to naozaj zábava a skvelá skúsenosť, vidieť ľudí ako reagujú na našu hudbu a tiež aj ako sa scéna vyvíja priamo tam. Na našich koncertoch sme videli veľa šťastných ľudí... A rozhodne je tu niekoľko skvelých umelcov ako Lengualerta alebo Gabo Revuelta. Každopádne to bol fantastický výlet. Odporúčam ho všetkým dub a reggae umelcom, ktorí si chcú zažiť poriadnu zábavu.

Halliday: Mal som možnosť vidieť váš úplne prvý koncert. Kam ste sa posunuli podľa teba s kapelou od daného času?

Alex: Oh áno, rozhodne sa kapela od tej doby zmenila... Myslím si, že je to normálny pokrok .Veď čím dlhšie hráš a produkuješ, tým viac nájdeš svoj vlastný zvuk a štýl. Momentálne pracujeme viac s elektronickými aspektmi, zmiešanými s reggae hudbou. Tiež sme otvorený pre iných spevákov ,ako aj v novom projekte, na ktorom pracujeme. Je to riddim výber na našu melódiu (zvučku) East To West. Pozvali sme mnoho umelcov, ktorých sme stretli počas turné, alebo sme sa jednoducho len tak spriatelili za posledné 4 roky, aby sa pridali na náš nový riddim. Teraz máme Line up siahajúci z Mexika po Bombaj a vydáme tieto verzie na bezplatné stiahnutie. Zo Slovenska máme Akai4000 , ktorý sa pripojili s Tribumanom pre verziu „ La Difference“ Je to vážne skvelá pesnička a som rád, že ju mám. Máme radi cestovanie po Slovensku a spôsob, akým si tam ľudia vychutnávajú tanec. Máte úžasnú scénu a davy , ktoré sú v Európe výnimočné. ... By som povedal ...

Halliday: Čo považuješ za váš najväčší úspech?

Alex: Hmm, to je ťažká otázka. V skutočnosti, najväčšiu radosť nám robí to, že naša hudba zasiahla veľa ľudí na celom svete. Precestovali sme skoro celú Európu Indiu a Mexiko ... a to máme ešte veľa plánov na tento rok. Je to neskutočné, že ľudia vyzdvihujú našu hudbu a pozývajú nás na koncerty na miesta, o ktorých sme predtým vôbec nevedeli ... Myslím si, že toto je ten najväčší úspech, za ktorý sme veľmi vďační.

Halliday: Kde všade vo svete ste hrali a vedel by si nám povedať najbizarnejší zážitok?

Alex: Hrali sme po celej Európe, v poslednej dobe aj v Indii a Mexiku... Keď hráte na rôznych kontinentoch, udeje sa veľa situácií, cez ktoré len tak prejdete. Jedna naozaj zvláštna situácia sa nám stala v Goa v Indii. Začali sme hrať na párty pod holým nebom a po druhej pesničke nás zastavili policajti.... V Indii je typické niečo im zaplatiť a môžeš pokračovať... Ale tentoraz to bol nejaký politik, ktorý bol na večeri v neďalekej reštaurácii a naša párty sa mu zjavne nepáčila. Takže všetko zariadenie muselo byť presunuté dovnútra, tam nastavené a odskúšané.... Po hodine párty pokračovala. Čudné na tom bolo to, že nikto v publiku sa nenaštval, alebo mal z toho zlý pocit. Všetci sú tu zvyknutí na takéto situácie. Pre nás to bolo fakt bláznivé! .. Vďaka ľuďom sa to skončilo ako krásny večer...

Halliday: Aké novinky chystáte pre fanúšikov iLLBiLLY HiTEC?

Alex: Prichádzame s novou nahrávkou v Októbri. Zatiaľ si nie sme istí, či to bude tak dlho očakávaný album, ale určite pridáme EP a nejaké vinylové nahrávky. Do tej doby, dúfame, že naši fanúšikovia sú šťastní za East To West riddim, ktorý sa v budúcnosti predstaví, ako veľmi zaujímavá verzia.

Halliday: Vašim najčastejším MC je Longfingah. S kým všetkým spolupracujete alebo máte v pláne spolupracovať, máme na mysli MCs?

Alex: Áno. Longfingah je veľký spevák a človek. Dúfame, že udržíme dobrú spoluprácu na novej verzii, no zapojený budú aj iný umelci. Snažíme sa získať Lady Chann, General Levy a Lengualerta na nejaké tracky, aby sme spravili túto verziu o niečo zaujímavejšiu a medzinárodnejšiu. V Mexiku sme si uvedomili, že veľa ľudí nerozumie anglickým textom v Latinskej Amerike. Tak sme sa rozhodli, že by bolo skvelé mať aj zopár Španielskych vokálov.

Halliday: Ako ste sa vlastne dostali do Čadce?

Alex: Prvý krát sme sa dostali do Čadce cez Longfingaha, ktorý tam už predtým hral, takže už mal nejaké spojenie s Dušanom (s tebou :) ) aka. Selectom Hallidayom. Nevedeli sme , čo si máme myslieť, pretože: „malá dedinka niekde v horách“, ... No v skutočnosti to na koncerte všetci rozbalili, čo bolo pre nás veľké prekvapenie. .. Druhý krát sme boli pozvaný opäť Dušanom , ale tentokrát do jeho nového podniku, do ktorého sa zmestí oveľa viac ľudí a má lepší zvuk. Táto noc bola šialená!. Slovensko je šialené !! ...

Halliday: Máte v pláne prísť ešte na Slovensko?

Alex: Určite! Plánujeme prísť späť aj s novou verziou začiatkom Októbra. Nemôžme si nechať utiecť skvelé koncerty na Slovensku, keď pôjdeme na naše turné.

Halliday: Alex, ďakujem ti veľmi pekne za tvoj čas a prajem tebe i celej kapele veľký úspech v hudobnom i osobnom živote.

Alex: Aj ja ďakujem tebe brat môj, teším sa na naše budúce stretnutie.

For english version of interview in *.pdf format click HERE!

loader